Witte Tijgerin – seksueel meesterschap voor solitaire vrouwen | aflevering 1 Ben jij een tijgerin?

the-sexual-teachings-of-the-white-tigress-9780892818686_hr Op mijn allereerste les op de yogaopleiding leerden we:
“Yoga kent geen regels.”
Dat zou ook mijn eerste boodschap aan jou zijn;
De Witte Tijgerin kent geen regels.
Madame Lin uit het originele boek The White Tigress van Hsi Lai, zegt dat als een vrouw ook maar één tip van de Witte Tijgerin kan gebruiken, haar missie om de kennis van deze Taoïstische cultus openbaar te maken, al is geslaagd.

In tegenstelling tot Madame Lin kan ik me er niet op laten voorstaan lid te zijn van een geheim genootschap van seksuele alleskenners. Want ik werk solitair. Ik ben ook niet in de leer geweest bij een echte Tijgerin. Ik bezit geen enkele andere theoretische kennis dan het boek van Hsi Lai zelf. En ook die pas ik zelden of nooit toe. Ik zal her en der verwijzen naar gebruiken uit het boek de White Tigress, met name als ik iets wél doe.
Voor mij zat de kracht van het boek niet in de inhoud, maar in het idee erachter:
Dat er überhaupt een spiritueel seksueel pad voor solitaire vrouwen bestond. Dat er iets is om van te dromen, zoals anderen van een huwelijk dromen. Dat als je dezelfde energie, vastbeslotenheid en enthousiasme steekt in t creëren van een solitair seksueel leven, in plaats een relatie dat t dan verdraaid leuk wordt met jezelf.

 De Witte Tijgerin is het eerste rolmodel voor alleenstaande vrouwen dat ik ken. Een single status wordt meestal gezien als een tussenstation. Je zou bij wijze van spreken je leven lang kunnen blijven hopen dat er een man komt die jouw status verandert zodat je alsnog bij het leger vrouwen hoort dat “geslaagd” is in t leven. Dat vindt iedereen heel normaal.
Maar ik denk dat t verfrissend is er iets tegenover te zetten.
Namelijk; wat dacht je ervan om solitair te gaan leven? Met behoud van seks en alle mannen die je, eh, “maar op kunt” bij wijze van spreken? 

Er zijn talloze manieren om het gedachtegoed van de Witte Tijgerin en haar self-care regime, te gebruiken als je dertig jaar getrouwd bent. Of de maagd Maria in hoogst eigen persoon.
Je kunt bijvoorbeeld de revitaliserende yogaoefeningen doen uit het Witte Tijgerin boek, zonder dat er ook maar een haan kraait naar jouw seksleven.
Daarnaast zijn er talloze manieren waarop je de leer kan toepassen binnen je relatie.

Een paar maanden terug ben ik begonnen met Engelstalige White Tigress posts op Facebook. Deze posts hebben als voordeel dat ik ook onderwerpen aansnijd die te maken hebben met relaties. En ook alle taboes die er nog zijn rondom vrouwen die seks hebben buiten een relatie.
Maar hoewel ik dit werk wel weer op ga pakken, werd ik er ook behoorlijk moedeloos van posts te schrijven waar iedereen zich in kon herkennen en ieder sociaal taboe eerst helemaal werd ontrafeld. Dat schoot voor geen meter op voor de vrouwen die aan een half woord genoeg zouden hebben, om op het pad van de Witte Tijgerin te floreren als nooit tevoren.
Dus voor deze Nederlandse serie ga ik het mezelf super makkelijk maken. Ik richt me op de vrouwen die dolgraag Witte Tijgerin willen worden.

Deze blogserie de Witte Tijgerin is voor jou als;
- je single bent
- je open staat voor t idee dat te blijven
- je seks wilt hebben, ook als single
- je je zelfstandigheid en persoonlijkheid wilt ontwikkelen
Met name dit laatste gaat namelijk veel beter met het pad van de Witte Tijgerin, dan via de zo gelauwerde stelletjes status. Wat niet betekent dat ik niet goed was in relaties. 
Not to blow my own horn, maar ik ben zorgzaam en ik lieg en bedrieg niet. Mijn probleem met de relatie als meest populaire en gepromote status is dan ook niet dat ik mijn partner altijd in de haren vloog. Ik vlieg überhaupt niemand in de haren, want ook mijn vriendschappen en familierelaties blinken uit in gezelligheid. Mijn probleem is dat een relatie zich uitstekend leent problemen te externaliseren, in plaats van ze in jezelf op te lossen, en er van te groeien.

Stel je partner gaat stiekem vreemd, en jij komt daarachter. Dat is in 99.9% van de gevallen een reden om onmiddellijk in een verontwaardigde slachtofferrol te duiken, waar je de rest van je leven in je verongelijktheid kunt zwelgen. Terwijl er zoveel andere interessante vragen te stellen zijn. Zoals;
- wilde je zelf eigenlijk een ander en heb je jezelf dat ontzegt? En waarom dan?
- heb je je eigenwaarde gekoppeld aan hoe jouw partner zich gedraagt, en doet dit pijn omdat je denkt dat jij niet goed genoeg bent?
- waarom zou jouw partner geen privacy en eigen leven mogen hebben? Je bent toch geen dictator aan wie hij verantwoording is verschuldigd?

Dus het is niet zo dat je niet persoonlijk kunt groeien in een relatie, maar het is niet bepaald onze eerste reactie. Meestal worden pijnlijke situaties direct aan imaginaire flitsrechter voorgelegd, en degene die geen schuld heeft, die hoeft er ook niks mee. Slachtoffer zijn is een carte blanche om nooit te hoeven kijken waar je zelf verantwoordelijkheid hebt laten liggen.

DAT heb ik dus tegen relaties.

Terwijl als je alleen bent, deze escape er niet is. Alles valt je rauw op je dak. Er is geen enkele buffer in de zin van een steun en toeverlaat die je dag en nacht kunt bellen. Of iemand die je 24/7 gezelschap biedt.
Dit geldt voor iedere zaterdagavond alleen op de bank, of mistroostige feestdagen.
Maar nog veel meer bij iedere morning-after, groggy van slaaptekort en niet wetende of je hem ooit weer zult zien. Dat is het moment dat je vanaf nu een keus hebt.
Of je gaat hem behoeftig appen, en wachten tot hij je bevestigt en troost. En legt daarmee de basis voor een relatie waar je de rest van je leven in dit patroon van emotionele afhankelijkheid blijft zitten.
Of je denkt:
Fuck it. Hier groei ik van. Als ik dit nu tackel, dan kan sta ik er een volgende keer weer sterker in.

Die morning after dat is wel even een dingetje. Ik vind dat in elk geval het allerlastigst. Dat is één van de redenen dat ik de voorkeur geef aan dates overdag. Of gewoon om middernacht naar huis ga. Dus zolang je nog niet lekker in je Witte Tijgerinnenvel zit, zou ik niet opteren voor de onenightstand met day-after backlash.
Maar ondanks die waarschuwing, is ieder moment dat je je alleen of onzeker voelt, een kans om in je rol als Witte Tijgerin te komen.
Zodra je het ziet als een uitdaging die bij jouw single leven hoort – net zoals gespannen kerstdiners met schoonfamilie bij de moeilijkheden van een relatie horen- dan keert het tij. Dan heb je ineens zelf alle touwtjes in handen.

Hoewel ik wil voorkomen dat dit boek te praktisch wordt en over handelen gaat, omdat de grootste verandering is hoe je denkt, zal ik hierbij een recept geven voor dit soort moeilijke momenten waarop je eenzaam thuis bent. In niet al te frivole toestand. De momenten waarop je er heilig van overtuigd bent dat alleen de goedkeuring van een man, je er weer bovenop zou kunnen helpen.

Morning-after recept voor uitgeputte Tijgerinnen

1. erken dat je erdoorheen zit
Schrap al je to-do’s van die dag, en maak er een me- dag van om weer bij te tanken.

2. ga dingen doen waar je energie van krijgt en die niet al te grote aanslag zijn op je gezondheid of wellicht portomonnee
Ik hou bijvoorbeeld heel erg van met mijn notebooks en dagboeken spelen. En ik krijg ook altijd een goed gevoel van mijn huis opruimen. En ik ken vrouwen die dan vol overgave een pan soep gaan maken, of een taart gaan bakken.
Of je kunt een speelfilm kijken als je echt geen pap meer kunt zeggen.
Uiteraard kun je ook een dagje weg gaan, of een museum bezoeken.
Maak een lijstje van activiteiten waar je energie van krijgt, waar je uit kunt kiezen als de nood aan de man is.

3. maak een plan of begin een nieuw project

Ik ben al mijn boeken en Life Changing Projects begonnen op een moment dat ik behoefte had aan controle over mijn gevoelens. Ken je de film Julie and Julia? Daarin gaat een jonge vrouw een gerenommeerd Frans kookboek nabakken in 1 jaar. Ze moet iedere dag bijna twee recepten. Echt met levende kreeften in de pan, ingewikkelde toetjes die bij niemand lukken. Alles. Ze houdt er een blog van bij, en het is waargebeurd.
Dit soort projecten zijn balsem voor de ziel. Voor je t weet denk je al niet meer aan je backlash van je nacht doorhalen, of je knagende onzekerheid van of hij wel of niet Whatsapped.
Sterker nog, dan is hij alleen nog welkom als hij een onverschrokken culinair avonturier is. Net als jij.

Welke weg kies jij?

Ik denk dat alles, zowel een single leven als een relatie, gebruikt kan worden voor het oneigenlijke doel je bevestiging van buitenaf te halen. En dat beide geschikt zijn om in te schitteren, op het moment dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je gevoelens, en stopt met het zoeken van oplossingen van buitenaf.

Welke weg je kiest, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Maar helaas is het enige beeld dat ons wordt voorgespiegeld dat van de vaste relatie, en is er dus niet echt een keuze. Het alternatief heet nog net niet “overblijven”. Een bewuste single, daar hoor je weinig over. En hoe ze dat dan doet met haar seksualiteit, dat is al helemaal in nevelen gehuld.

In mijn volgende blogpost vertel ik hoe het seksuele leven van een Witte Tijgerin eruit ziet. Wie haar Groene Draken zijn, wie haar Jaden Draak is, en wat voor seks de Witte Tijgerin precies heeft.

aflevering 2 De Partners van de Witte Tijgerin
aflevering 3 Seks en Dating (slot)

<3LSH
An unexamined life is not worth living

Dit was het eerste blog in mijn serie Witte Tijgerin.
Alle afleveringen komen op de LS Harteveld Facebook pagina of volg me op Twitter.